Wczytuję dane...
Model: 68122
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5908277716820
Wysyłka od: 9.99 PLN

Do wyrobu domowych mięs i wędlin – niezbędnik każdego domowego wędliniarza ułatwiający wiązanie wyrobów mięsnych.
•    Wytrzymałość termiczna do 240°C – nić umożliwia obróbkę taką jak wędzenie, parzenie, pieczenie bez zmiany aromatu i smaku przygotowywanego mięsa.
•    Wytrzymałość na pęknięcia - nić pozwala bez obaw zawiesić mięso na haku.
•    Wygodna szpula - ułatwia przechowywanie bez ryzyka poplątania.
•    Inne zastosowania - nici można wykorzystać także w ogrodzie albo przy pakowaniu prezentów.


Nici wędliniarskie bawełniane, w kolorze szarym - do ręcznego wiązania mięs, przeznaczonych do wędzenia, parzenia lub do rolad na czas ich pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa (do 240°C), bez zmiany jego aromatu i smaku. Nici są niezwykle wytrzymałe, dzięki czemu mięso może być zawieszone na haku bez żadnych obaw, że spadnie.

 
Produkt posiada atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością.

Uwaga!
Wytrzymałość termiczna do 240°C.

Wymiary :
Ø 2 mm
długość 75 m.

Polecamy